Olin juba ammu pidanud
plaani panna cotta taolist kooki teha, kuni ühel päeval nägin Pinterestist pilti
koos mee ja pähklitega, teadsin, et nüüd proovin kohe järgi.
Õnnestus suurepäraselt!
Õnnestus suurepäraselt!
100 g valget šokolaadi
1- 2 tl vanilliekstrakti
Soola
20 g (kiiresti lahustuvat) želatiini
380 g kreeka jogurtit
(Saare)
Peale
100 g mandleid
150 g mett
- šokolaad sulatada
vesivannil
- vahukoor, suts soola ja
vanilliekstrakt potti, kuumutada (mitte keeta!!), eemalda pliidilt
- lisada sulanud šokolaad
kuumale vahukoorele
- vispliga segades lisada
želatiin otse koore segusse (tõenäoliselt võib katsetada ka väiksema koguse
želatiiniga aga kuna ma tahtsin olla täiesti kindel, et kook oleks lõigatav, siis
seekord tegin nii)
- kõige viimaks lisada
kreeka jogurt ja segada ühtlaseks
- lasta külmas taheneda
vähemalt 6-8 tundi
- enne serveerimist
lõikasin mandlid pooleks ja röstisin kuival pannil
- mesi oli tahke seega
sulatasin potis vedelamaks
- jahtunud pähklid ja mee
panin vormist eemaldatud koogi peale
(soovitan panna pähklid
ja mee vaid sellele osale koogile, mis kohe söögiks läheb, muidu mesi valgub
ülejäänult lihtsalt maha)
Tarretunud oli väga hästi
ning maitses suurepäraselt!
Sõin üksi vist enamuse
koogist ära !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar