Lehed

pühapäev, 31. detsember 2017

Pohla tort toorjuustukreemiga

 See kook meeldib mulle sellepärast, et seda on lihtne teha. Ok jaa, ma näen ise ka, et nimekiri mida sisse panna on jube pikk, hahaa, siiski tegemine on lihtne,natuke vahustada ja lisad kõik muu. Käkitegu!
Eelkõige meeldib mulle selle tordi mahlakus ja seistes läheb veel paremaks. Päriselt! 
Seega, proovi järgi!


24 cm vorm, umbes 12 tükki

Koostisained:

Põhjad:
200 g kõrvitsat
200 g õuna
1 tl kardemoni
1 tl kuhjaga (tseilon) kaneeli
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud ingverit
70 g kaerajahu
70 g riisijahu
70 g toor-tatrajahu
40 g (tapiko) tärklist
300 g (rafineerimata) roosuhkrut
250 ml päevalilleõli
1 sl vanillipastat

  • Õun ja kõrvits pesta, koorida ja riivida
  • Ühes kausis segada kokku  maitseained (ingver, kardemon, kaneel, sool), sooda, küpsetuspulber ja jahud (kaera, tatra, riisi ja tärklis)
  • Teise kaussi suhkur ja munad ning vahustada koheva valge vahuni, lisada niristades õli ja vanillipasta
  • Kuivained lisada muna-õli segusse 3 korraga rahulikult segades
  • Viimasena lisada taignasse riivitud õun ja kõrvits
  • Kallata 24 cm lahtikäivasse  vormi ühe korraga umbes 700 g tainast
  • Ahjus küpsetada 180 kraadi juures 30 minutit, jäta jahtuma
  • Küpsetada ka teine tordipõhi, jahutada täielikult


Pohla siirup:
100 g pohli
1 dl vett
6 tk nelgitera
2 sl suhkrut

  • Pohlad, nelgiterad, suhkur ja vesi väikesesse potti
  • Kuumutada keskmisel kuumusel umbes 30 minutit
  • Jahutada

Kreem:
600 g toorjuustu (nt laktoosivaba)
50 g tuhksuhkrut
0,75 dl pohla-nelgi siirup

  • Toorjuust segada ühtlaseks tuhksuhkru ja pohla siirupiga
  • Tõsta külmkappi kuni koogi põhjad on täielikult jahtunud

  • Täielikult jahtunud koogipõhjade vahele ja peale kanda toorjuustu-pohla kreem
  • Lasta seista 2 tunnikest külmas ja siis kaunistada pealt pohlade ja tuhksuhkruga
  • Külmas hoides seisab mitu päeva mahlasena

Kaunistuseks:
100 g pohli


Veidi tuhksuhkrut

Väga mõnus mahlane tort hapuka pohlaga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...