Lehed

reede, 15. september 2017

Lillkapsa pirukas

Mina ei tea kuidas teiega, aga mulle hullult maitseb lillkapsas. Ma ei tea miks!
Kusagilt lugesin, et lillkapsas koos juustuga süüa on väga hea, siis saavad kõik kasulikud ained sellest veel paremini imenduda kehasse. Ei pea kaks korda ütlema, et pirukat tegema minna!


24 cm vorm

Põhi:
40 g tärklist (tapiko, kartuli, maisi)
40 g kikerhernejahu
70 g toor-tatratume jahu
120 g võid
70 g Gouda juustu, riivitud
1 muna

- jahud segada ja lisada või kuubikud, kätega töötle võitükke väiksemaks
- lisa juust ja muna ning sõtku taigen ühtlaseks
- 24 cm vormi põhjale küpsetuspaber ja taigen pressida ühtlaselt nii põhja kui külgedele
- kahvliga augud torkida, et väga üles ei paisuks küpsemise ajal
- kuumas ahjus küpsetada 200 kraadi juures (+ vent, kui on) 15 minutit

Täidis:
500 g lillkapsa, õisikuid keeta 10 minutit
10 kirsstomatit, pooleks lõigatuna
200 g feta juustu, kuubikud

- pane küpsenud põhjale pooleldi valmis lillkapsas, tomatipoolikud ja feta
- küpsetada ahjus 10 minutit

3 muna
100 ml (kaera) koort
peotäis värsket tilli

- kloppida ühtlaseks massiks ja kallata pirukale
- küpsetada veel 20 minutit
- lasta kindlasti enne lahti lõikamist jahtuda

Super, super hea!











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...