Lehed

reede, 15. september 2017

Nachode salat taimse "juustukastmega"

See on päris huvitav toit. Esiteks natchod (maisikrõpsud) salatis koos ubadega ning lisaks juustukaste, milles pole juustu vaid hoopis porgand ja kartul. Kuidas kõlab? Väga maitsvalt! 
Proovi kindlasti järgi, kiirelt saab valmis ka!

umbes 4-5 sööjale

Juustukaste
300 g  kartuleid, koorida ja tükeldada
160 g porgandeid, koorida ja tükeldada
1 küüslaugu küüs
2 tl õunaäädikat
90 ml oliiviõli või rapsiõli (mahedama maitsega)
50 g maitsepärmi
150 ml juurikate keeduvett
sidrunimahla
1-2 tl soola

- juurikad keeta pehmeks, jäta keeduvedeliku alles, et pärast kastet vedelamaks teha
- blenderisse toores küüslauk, õunaäädikas, õli, maitsepärm, valminud juurikad ja blenderdada ühtlaseks massiks
- lisa keeduvedelikku, et konsistentsi siidisemaks saada
- viimaks veidi maitse järgi sidrunimahla ja soola

Hoia külmkapis, säilib suletud anumas mitu päeva.
Kui soovid hiljem taas kasutada, siis kuumuta kergelt ja muutub jälle vedelaks.

Nachode salat
1 pakk nachosid, kui soovid krõmpsudena, siis lisa alles taldrikus
1 pikk kurk, kuubikuteks

1 suur paprika, tükeldada
1 purk valgeid ube, kurnata ja loputada
1 purk punaseid ube, kurnata ja loputada
0,5 purki (150 g) maisi konservi, kurnata ja loputada
1 purk musti oliive, viiludeks
250 g kirsstomateid, pooleks 
värsket koriandrit ja basiilikut
sool-pipar

- Sega kõik koostisosad kausis kokku ja maitsesta värskete ürtide ning soola-pipraga
- juustukaste lisa alles taldrikus (nii saad värskelt serveeritud ja salati ka järgmisel päeval)

Tõesti maitsev ja hea ning muidugi hea põhjus kaunvilju süüa :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...