Lehed

laupäev, 28. aprill 2018

Sea Sisefilee ja punase kapsa salat koos pähklise hirsiga


Nii harva, kui liha söömist ka on, siis tasub seda maitsvalt ja mahlaselt valmistada. Jagan siia veel ühe oma Olivia õlidega tehtud leiutist. Muide need retseptid olid ka trükitud kujul toidupoodides jagamisel.(vaata postitust siit)


4-le sööjale Koostisained:

Hirss:
2 dl hirssi
1,5 l vett
2-3 sl rapsiõli, keeduvette

Liha:
500 g sisefileed
2 küüslaugu küünt
Sool-pipar
Rapsiõli, praadimiseks
2 sl rapsiõli, maitsestamiseks
100 g kreeka pähkleid, tükeldada
Soola

Salat:
400 g punast kapsast, viilutada peenelt
4-5 apelsini, fileerida
Tšillihelbed (valikuline)

Kaste:
1 apelsini mahl
1 tl mett, vedel
1 sl õunaäädikat
4 sl rapsiõli

Serveerimiseks kasutasin hernevõrseid.



Valmistamine:
- Hirssi keeta 25 minutit rahulikul kuumusel, vahepeal segada
- Lisada valminud hirsile õli, kreeka pähklid ja sool
- Küüslaugud vajutada noaga laiaks ja määrida nendega liha igast küljest
 - Liha pruunistada kuumal pannil kõigist külgedest 1-2 minutit, sool-pipar lisada pärast pannilt võtmist
- Lasta lihal lõikelaual hingata 5-10 minutit, samal ajal ahi sooja 200 kraadi juurde
- Ahjus küpsetada liha 10-15 minutit, oleneb millist küpsusastet soovid
- Valminud lihal lasta enne lahti lõikamist veel 5 minutit lõikelaual seista, et mahlad liha sisse jääksid
- Salatiks segada viilutatud kapsas, fileeritud apelsini tükid ja tšillihelbed
- Kaste komponendid on kõige parem panna purki: apelsini mahl, mesi, õunaäädikas ja rapsiõli . Ja raputada täieliku segunemiseni.
- Taldrikule asetada kapsa-apelsini salat, hernevõrsed, pähkliga hirss, liha viilud ja peale kaste

Mõnus soojendav söök!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...