Lehed

laupäev, 28. aprill 2018

Hakklihasse peidetud munad avokaadokastmega


See retsept on ehe näide sellest, kuidas vanast saab sujuvalt teha uue koosluse. Pole üldse minu tavapärane repertuaar köögis, aga mingi lapsepõlve jäänuk veidi kooskõlalisemal moel minu tänase toiduga. Samuti Olivia õlide tarbeks tehtud.



6tk

Munad:
6 muna, keeta
500 g veisehakkliha
150 g suvikõrvitsat, riivida
Sool-pipar
2 muna, paneeringuks lahti kloppida
70 g toor-tatrajahu
120 g riivsaia (või panko riivsai, või tempura)
300-500 ml päevalilleõli, praadimiseks


- Munad keeta (vastavalt küpsusastme soovile)

- Suvikõrvits riivida ja segada hakklihaga, maitsestada soola-pipraga
- Keedetud munad koorida ja peita hakkliha-suvikõrvitsa pesasse, nii et muna kusagilt välja ei piilu ja tekib ilus pallike
- Edasi kasta pallikesed läbi jahu, siis muna segusse ja lõpuks katta riivsaiaga (või muu valitud kattega)
- Pannil/ potis kuumutada õli ja küpsetada munapallikesed, korduvalt keerates, et vältida kõrbema minekut
- Tõsta õlist välja majapidamispaberile nõrguma


Kaste:

2 suurt avokaadot
1 küüslaugu küünt
1 sidrunimahl
4 sl päevalilleõli
Sool-pipar
4-5 sl vett


- Avokaadod purustada kahvliga

- Lisada riivitud küüslauk, sidrunimahl, õli, sool-pipar ja segada
- Vett lisada, et kastme konsistentsi vedeldada

Serveerida koos hernevõrsete ja idudega!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...