kolmapäev, 25. november 2015

Näkileib



Saaremaal puhkamas käies, sõime Gospas isevalmistatud näkileiba, hakkasin mõtlema, et kui keeruline see siis ikka olla saab. Ei olnudki nagu selgus ja kokkuvõtteks panin oma soovidele vastava taigna kokku.
Muidugi on seda hea süüa pesto, hummuse või hallitusjuustudega, aga tegelikult kõige rohkem sõin seda ise hoopis taluvõi ja meresoolaga. Oh, see oli lihtsalt nii hea, et jäädki sööma. Päriselt!
Ülemõistuse lihtne.

1-1,5 plaaditäit oleneb kui peeneks rullida keegi soovib.
1 dl kanepijahu
1 dl tatrajahu
1 dl maisijahu
2 dl päevalilleseemneid või kõrvitsaseemneid
0,5 dl seesamiseemneid
0,5 dl linaseemneid
0,5 chia seemneid ( kui pole, siis võib linaseemneid rohkem panna)
Meresoola
3 dl vett

- sega kõik kuivained kokku
- lisada vesi järk järgult ja segada
- rullida tasub kahe küpsetuspaberivahel ( lihtsam lihtsalt, ei hakka kinni), nii õhukeseks kui meeldib (ise jätsin suhteliselt paksuks, ehk tegin 1 plaaditäie)
- meresoola veel peale ja siis ahju 250 kraadiga 10 minutit ühtepidi
- siis keerata ümber (nagu pannkook) ja veel 10 minutit küpsetada
- keerata  ahju kinni ja jätta avatud uksega jahtuma 15 minutiks
- tükeldada kätega omale meelepärased tükid ja hoiustada suletud anumas

Proovige kindlasti või ja meresoolaga ka – see on nii hea!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar