kolmapäev, 25. november 2015

Mangopüree ja Camerbertiga soe salat


Vahel saab mangopüreest kooki tehtud ja siis veidikene võib kõrvale nihverdada ning hoopis salatile niristada. Kohutavat mõnus kooslus ja tegemine käib nii ruttu, et ei jõua kella vaadatagi kui juba lauda tuleb istuda.

2 le sööjale

1 Camembert (ümmargune ~ 200 g)
2-3 küünt küüslauku
1 tl tüümiani
1 paprika
oliiviõli
2 viilu rukki röstsaia
1 frillice salati lehed
4 spl mangopüreed
1 avokaado
2 viilu sidruni mahla
Sool-pipar

- juustu sisse lõigata väikesed sälgud ja panna sinna küüslaugu viilud

- juustu peale puistada tüümianit ja suts oliiviõli ning panna ahjuplaadile

- paprika viiludeks ja piserdada vähese oliiviõliga, samuti ahjuplaadile (juustu juurde)

- saia viilud tükeldada kuubikuteks ja samuti ahjuplaadile

- küpsetada juustu, saia, paprikat 200 kraadi juures 15 minutit

- pesta salatilehed, kuivatada ning panna taldrikule

- avokaado tükeldada ja maitsestada sidrunimahla ning soola-pipraga

- nirista mangopüree salatilehtedele ja avokaadole

- ahjus valminud juust(lõigata pooleks), sai, paprika samuti taldrikule

Väga mõnus kooslus on magus mango, kreemine juust, siidine avokaado ning krõbedad saiakuubikud.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar