Lehed

kolmapäev, 25. november 2015

Trühvlid after eighti maitsega


Mulle oli kusagilt silma jäänud, et after eight ise tegemine on täitsa lihtne ette võtmine. Tegin katsetuse siis hoopiski trühvlite näol.
Esmaselt kui andsin kodus täidist maitsta, siis öeldi selle peale, et „ see on ju hambapasta“ ja tehti veidi pikk nägu ette.
Piparmünt ja šokolaad, aga sobivad omavahel kokku nagu valatud. Ning pärast trühvlite valmimist, kadusid imekiirelt taldrikult. Enam ei olnud hambapastast juttugi.













15 tükki

0,5 tl piparmündi õli (kaubamajast leidsin sellise)
100 g kondenspiima
1-2 tl sidrunimahla
0,5-1 tl rohelist loodusliku toiduvärvi (näiteks siit)
200 g šokolaadi (Odense nööbid, või kuvetüüri)
peotäis metsapähkleid, hakituna

- sulatada šokolaad vesivannil
- segada kokku kondenspiim, piparmündi õli, sidrunimahl ja toiduvärv
- sulanud šokolaadiga määrida silikoonist kommivormi põhi ja servad (muidu valgub vedelik välja)
- panna minutiks sügavkülma
- külmunud šokolaadile panna täidis
-  peale pähkli tükid ja šokolaad

- uuesti sügavkülma ja mõne minutiga on mõnusad ampsud valmis


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...