kolmapäev, 25. november 2015

Kalaburgerid



Ma pole kunagi nii head burgerit saanud. Mega mahlane ja super super mõnus kõhutäis!
Ükspäev lihtsalt tuli tahtmine burgerit teha, aga kuna veisehakkalihaga olen juba korduvalt teinud, siis oli vaja vaheldust. Kala, muidugi!
4 burgerit

Kalakotletide jaoks
550 g puhastatud vikerforelli fileed
1 spl sidrunimahla
2 küünt küüslauku
1 spl kappareid
1 muna
1 tl tüümiani
1 spl kartulitärklist
Sool-pipar
Õli praadimiseks

- hakkida kalafilee noaga tükkideks (jääb mahlasem, kui köögikombainiga purustatu)

- lisada sidrunimahl ja pressitud küüslauk

- lisada kapparid, tüümian, muna ja kartulitärklis

- maitsestada soola-pipraga ja segada korralikult läbi

- jagada neljaks ning praadida pannil mõned minutit (kuni kala hakkab kuldset värvust võtma)

Fazer fresh mitmeviljaleivake 1 pakk (4 kuklit)
3 hapukurki
1 punane sibul
0,5 värsket kurki
100 g majoneesi
1 frillice salati pakk

- saiad röstida kergelt kas ahjus või rösteris
- värske kurk riivida ja segada majoneesiga
- määrida kuklitele kurgi-majoneesi kaste
- viilutada punane sibul hästi peenelt ja panna kastme peale
- viilutada hapukurgid ja panna sibula peale
- pesta ja tükeldada kätega salatilehed ja panna hapukurgi peale
- valminud kotletid salatilehtedele ning teise saiapoolega kokku

Kõht sai küll ääreni täis, aga nii maitsev oli, et oleks tahtnud veel !







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar