esmaspäev, 3. august 2015

Jäätisetort

See tort on suurepärane võimalus külmikusse, ootamatute külaliste tarbeks, midagi eriti head meisterdada. Lihtne teha ja maitseb suurepäraselt nii suurtele kui väikestele sööjatele. Tegin antud tordi ka omale sünnipäevaks.

Umbes 6  sööjale

75 g tumedat šokolaadi
väike peotäis värskeid piparmündi lehti
1 pakk šokolaadi küpsiseid(Selga)(16tk)
600 ml vahukoort
400 ml kondenspiima
5-6 peotäit mustikaid

Kaunistuseks:
veel mustikaid
mõned piparmündi või melissi lehekesed

- tükeldada šokolaad ja panna kõrvale
- tükeldada pipramündi lehed ja šokolaadi juurde  jätta
- vahustada vahukoor kerge vahuni
- lisada kondenspiim ja vahustada veel mõne hetke
- lisada šokolaadi ja piparmündi tükid lusikaga segades
- vooderdada keeksivorm seest poolt toidukilega, nii et kõik sisu oleks kaetud
- hakata tordi kihte panema keeksivormi; alla jäätise segu siis küpsise kiht ja nii kuni kõik pandud
- peale  panna mustikad ja katta pealt toidukilega
- panna sügavkülma vähemalt üleöö
- võtta enne sööma hakkamist sügavkülmast välja ja vormist ka ning kaunistada
- jätta  soojenema, et oleks võimalik lõigata ( üle poole tunni pole mõtet lasta, muidu sulab väga ära)


Kohutavalt maitsev ja valmis just siis, kui keegi uksest sisse astub!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar