laupäev, 20. mai 2017

Lasanje musta oaga

Seoses toiduplaneerimisega saan tihti kuulda küsimust, et äkki tuleb mingi muu isu ja ei taha seda toitu mida oled pikemalt ette planeerinud? Mina näen seda nii, et hea on teada kuhu minemas oled, aga see kuidas ma teekonda läbin, kas vilistades, lauldes või keksides on juba minu isu/meeleolu otsustada. Kas see muuda midagi - muidugi, mälestus ja meeleolu on hoopis teine. Igapäev peab sööma - tead mida tegema hakkad - tuleb veel parem idee - super! Kõikide uste lahti hoidmine ei tee olukorda kergemaks vaid raskemaks. Olen selles täna küll kindel.  
Selle toiduga täpselt nii läkski, plaan oli paigas, hakkasin tegema, lauldes ja tantsides tuli lisa idee (pasteedi näol) ja kõik oli lihtsalt super !!!


20*30 vormi täis (3 kihti)

500 g kuivatatud musti ube 
4 küünt küüslauku
1 sibul
3 (väikest) porgandit
1 tl kookosõli
10 kirsstomatit
peotäis peterselli
1 purk (300 g ) tomatipastat (salvest) + 400 ml vett (kui lahjem pasta, siis vb vett pole vaja ja koguseliselt lihtsalt rohkem
sool-pipar
9 täistera jahust lasanje plaati (hoidsin keevas vees 5 minutit)
300 g (Gouda) juustu, riivitud
200 g Feta juustu

- oad leotada üleöö vees (võib lisada tl õunaäädikat)
- kookosõli pannile ning lisada tükeldatud küüslauk, sibul, porgand, kuni pehmenemiseni
- lisada tükeldatud tomatid ja hakitud petersell, hautada kergelt
- lisada pannile kurnatud ja loputatud oad, tomatipasta ja vesi, hautada kergelt
- laduda kihiti lasanje plaadid, juust, oa segu , selle vormiga sain kolm kihti, kõige peale juustu
- ahju 200 kraadi juurde 40 minutiks
- lasta jahtuda 10 minutit enne kui sööma asuda, tõmbab vedeliku mõnusalt sisse

Mega toitev ja üli maitsev! 
Väike Preili sõi suure isuga, sest kaunviljad tema lemmikud!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar