Lehed

reede, 26. mai 2017

Taimne pizza

Kuidagi on nii kujunenud, et reede õhtul kui kõik koos kodus olema, teeme mõne pizza, burgeri või piruka, aga nagu tavaks on saanud siis väikese tervisliku kiiksuga on need kõik nagu nii, siiski maitsevad suurepäraselt. Ei usu? Proovi järgi, üllatud :)

2 plaadi täit

Põhi:
3 spl linajahu (võib ise jahvatada seemnetest) 
150 ml (keevat) vett
2 dl (143 g ) hernejahu
1 dl (90 g) toortatrajahu
1 dl (90 g) kartulitärklist
1 tl soola
3 spl (32 ml) oliivõli
300 ml külma vett

- segad linajahu (keeva) veega ja lasta seista umbes 15 minutit
- segada kokku hernejahu, toortatrajahu, kartulitärklis, sool
- lisada oliivõli, segada
- lisada vesi ja segada ühtlaseks
- jätta seisma rätiku alla umbes 20 minutiks
- ahi soojendada 220 kraadini ja pizza režiimis (ventikas ja altküpsetus) küpsetada kahele plaadile küpsetuspaberile laiali määritud põhja 8 minutit (ongi üsna vedel ja lusikaga paras laiali ajada)
- küpsenud põhjad võtta ahjust välja ja panna peale kate

Kate: 
150 g tomatipastat (Salvesti oma meeldib, sest on parajalt  paks)
umbrohu pestot
Basilico maitse segu (küüslauk, tšilli, basiilik)
250 g tofut, riivituna + 10 g maitsepärmi
400 g brokoli õisikuid, eelnevalt aurutatud või kergelt keedetud
10 tk oliive
2 paprikat
4 tk hapukurki
250 g tofut, kuubikutena
sool-pipar

- määrida pizzale tomatipasta ja pesto ning maitsestada Basilico maitseseguga
-  riivitud tofu, brokoli, oliivid, tükeldatud paprika, hapukurk ning tofu kuubikutena kõik pizza põhjale ilusasti laiali laotada ja maitsestada soola-pipraga
- ahjus küpsetada veel umbes 15 minutit

Head isu! 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...