laupäev, 25. oktoober 2014

Broilerimaks vokitud köögiviljadega

Mõni armastab maksa, mõni mitte. Mulle väga maitseb, aga loomulikult on oluline kuidas valmistatud on. Varem olen maksa lihtsalt praadinud, ilma jahust läbi panemata ja siis juhtus tihti, et lõpptulemus ei olnud kõige ahvatlevam. Mõni aasta tagasi vaatasin huviga, kuidas vanaema maksaga ümber käis. Tema tehtud maks on alati väga maitsev olnud. Tema trikk oligi jahust läbi panemine. Maksakastme jaoks ta lihtsalt tegi kastme pärast maksa praadimist ja kallas selle maksatükkidele peale. Nii ei kuivanud kunagi tema tehtud maksakastmes maks liialt ära. 



500 grammi broilerimaksa
1 punane paprika
3- 4 porgandit
1 väiksem suvikõrvits
veidike jahu 
sool-pipar
seesamiseemneid
õli praadimiseks

- haki köögiviljad piklikuteks ribadeks, pane pannile valmimise järjekorras
(porgand, paprika, suvikõrvits)
- sega neid suuremal kuumusel üsna tihti, muidu võivad kõrbema minna
- pooleldi krõmpsuna pane potti sooja, kuniks valmistad maksa

- maks tükelda veidi suupärasemad tükid. Olen teinud ühest maksast umbes 2-3 tükki. 
- pane jahu kaussi ja lase maksatükid sellest läbi, ning edasi kuumale pannile
- keera tükid teisepidi vaid ühe korra, mõlemale poolele mitte üle 5 minuti
- maitsesta soola ja pipraga

Ongi valmis!  
Head isu!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar