esmaspäev, 18. mai 2015

Ubadega täidetud paprikad ahjus

Olen ammu tahtnud teha täidetud paprikaid, aga et mulle idee tasandil millegipärast nad ei sobitu hakklihaga, nagu tihtipeale tehakse. Siis leidsin ühest oma lemmik kokaraamatust (Veg Everyday) ideaalse retsepti.

Hämmastaval kombel sai ühest paprikast kõht täis, seega jätkub 3-4 sööjale.

4 suurt punast paprikat
1 punane sibul
2-4 küüslauguküünt
150-200 g tomateid
400 g (1 purk) punaseid ube
2 tl köömneid
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
õli praadimiseks
soola-pipart

- pane paprikad tervelt ahju 180 kraadi juurde, keera neid aeg-ajalt, et küpseksid igast küljest
- tükelda sibul ja küüslauk, pane pannile
- tükelda tomatid ja lisa samuti pannile, kuumuta paar minutit, eemalda pann pliidilt
- lisa pannile kurnatud-loputatud oad ja lömasta mõned pudruks
- maitsesta köömnete, paprikapulbri, soola-pipraga
- võta paprikad ahjust, jahuta nii palju, et saad neid kätega puhastada
- eemalda sisu ülevalt, koori nahk, kui soovid
- täida paprikad valmistatud tomati-oa seguga 
- küpseta 180 kraadi juures 20 minutit

Kõrvale serveerisin kreeka jogurtit, mis oli maitsestatud purustatud küüslaugu ja maitserohelisega. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar