esmaspäev, 11. mai 2015

After Eightiga toorjuustukook

Koogiks sain inspiratsiooni Dumle koogist siit. See oli minu jaoks liiga magus ja siis tuli idee teha samasugust kooki ainult, et hoopis After Eight šokolaadiga. Ei pidanud kaugeltki pettuma, teostus oli veel parem kui julgesin loota. "Kirsiks" tordil on hapud jõhvikad, mis tasakaalustavad väga kreemist juustukooki. 


Põhi:
180 g kakaoküpsiseid 
80 g taluvõid

- purusta küpsised ja sega sulatatud võiga
- suru 24 cm koogivormi põhja

Täidis:
400 g toorjuustu, toasoe
300 g hapukoort
60 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut + 1 tl vaniljepulbrit
3 muna
200 g After Eight šokolaadi
75 g tumedat šokolaadi
100 ml kohvikoort

- sega vispliga toasoe toorjuust hapukoorega
- lisa suhkrud ja ükshaaval munad
- šokolaadid sulata vesivannil ja sega kohvikoorega
- määri osa šokolaadi segust koogi põhjale
- siis kalla toorjuustu-hapukoore-muna segu põhjale
- kõige peale nirista ülejäänud šokolaadi segu
- küpseta 150 kraadi juures 50 minutit

Kate:
200 g hapukoor
jõhvikaid või muid hapusid marju

- kata valminud kook hapukoorega 
- kõige peale jõhvikad
- lase seista külmkapis üleöö

Maitseb suurepäraselt!!!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar