...ehk Piimaprintsessi 1 aasta kook. Peategelane ise maiustab ka juba pikemat aega minu tehtud kookidega, kuigi tundub et ta pigem soolase usku.
Mulle väga maitses krõbe põhi ja kreemine toorjuust, millele rabarber oma meki annab. Vaarikas sai kaaslaseks, sest muidu oleks rabarber olnud liialt üksi, lisaks annab vaarikamoos särtsu välimusele.
Mulle väga maitses krõbe põhi ja kreemine toorjuust, millele rabarber oma meki annab. Vaarikas sai kaaslaseks, sest muidu oleks rabarber olnud liialt üksi, lisaks annab vaarikamoos särtsu välimusele.
Põhi:
1 dl maisijahu
1 dl riisijahu
0,5 dl kartulitärklist/või täisteranisu
suts soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
- sega jahud ja sool ning küpsetuspulber
- lisa või ja näpi puruks
- pane koogivormi (24 cm) põhjale ja küpseta 180
kraadi juures 13 minutit
Rabarberimoos:
330 g puhastatud
ja tükeldatud rabarberit
50 g suhkrut
- pane potti ja hauta pehmeks, max 10 minutit
- tõsta kõrvale jahtuma
- kui liialt palju vedelikku siis võib osa alles jätta, et kook läbi ei vettiks
- tõsta kõrvale jahtuma
- kui liialt palju vedelikku siis võib osa alles jätta, et kook läbi ei vettiks
Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
85 g suhkrut
225 g hapukoort
3 toasooja muna
- vispelda toorjuust suhkruga
- lisa hapukoor, sega ühtlaseks
- lisa ükshaaval munad, sega kõik kenasti ühtlaseks
- kui koogi põhi on küpse, siis pane sellele
rabarberi moos ühtlaselt
- kalla peale toorjuustu segu
- küpseta
180 kraadiga 50 minutit, koos veega ahjus
Kate:
200 g vaarikatoormoosi
- määri küpsenud koogile hapukoor ja pane uuesti
ahju 10 minutiks
- jahuta kook ja lase üleöö seista külmkapis
- jahuta kook ja lase üleöö seista külmkapis
- peale toormoos enne serveerimist
Mõnus kreemine ja mitte üldse ülearu magus kook!
Mõnus kreemine ja mitte üldse ülearu magus kook!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar