Selle soolase pirukaga on nii, et soovisin teha sellist põhja pirukale, mis oleks koguaeg kodus olemas olevast ja muidugi maitseks hästi. Täidise osas on muidugi minu lemmik kitsejuust koos köögiviljadega vaieldamatult väga maitsev. Proovisin järgi juba ka kalaga versiooni feta juustuga, sest külaliste puhul ei saa alati kindel olla, et nad sinu kirge kitsejuustu suhtes jagavad. Õnnestus suurepäraselt! Niisiis mõnus roog nii endale õhtusöögiks või külalistele pakkumiseks.
8 kõhtutäitvat tükki
Põhi:
4 dl täisteranisujahu
0,5 tl soola
1 dl oliiviõli
1 dl külma vett
40-50 g riivitud parmesani juustu
- sega jahu sisse sool ja õli
- lisa vesi järk-järgult ja sega ühtlaseks
-lisa riivitud parmesani juust
- pane taigen vormi (20*30) põhja ja äärtele, ning lase külmkapis seista (30 minutit)
- kata põhi fooliumiga ja pane ahju küpsema 200 kraadi juurde 10 minutiks
- eemalda foolium ja küpseta 2 min veel
Täidis:
1 punane sibul
1 punane paprika
1 väikesem suvikõrvits
2 muna
2 dl rõõskakoort
160 g kitsejuustu
80 g Gouda juustu
seesamiseemneid
sool-pipar
- tükelda sibul, paprika ja suvikõrvits ning prae kuni pehmed, maitsestada soola-pipraga
- sega kokku munad ja koor
- pane küpsenud põhjale praetud köögiviljad ja tükeldatud kitsejuust
- kalla peale koore-muna segu
- kõige peale veel riivitud Gouda juust ja seesamiseemned
-küpsetada ahjus 200 kraadi juures 30 minutit
Vaheldust pakkuv söök on valmis!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar