teisipäev, 16. juuni 2015

Rabarberikook martsipani ja tosca kattega

 Suvi on minu jaoks alanud, see tähendab, et kolisime suvilasse ära. Väljakutseks siin ja võimaluseks on puu küttega pliit. Pliidi peal pole mingi küsimus asju valmistada, aga ahjus, see on juba natukene teine ooper. Eriti kui oled pikalt harjunud kasutama ahju, millel määrad ära temperatuuri ja aja ning ise tegeled saja muu asjaga, kuni helini, mis ütleb, et ahjus valminud roog on valmis. Puukütega ahju kasutades, pead koguaeg kõrval olema ja jälgima, kuidas küpseb, kui palju puid juurde panna, mis kell ahju panid jne. Seega tegemist kui palju. Sellegi poolest kavatsen ahjuga sel suvel paremini sõbraks saada ja kõiksugu koogid ikkagi seal valmis saada. Liha küpsetamiseks on see muidugi super jällegi.
Kook:
3 muna
2 dl suhkrut
2 dl täistera nisujahu (või riisijahu)
1 dl maisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
100 g martsipani
1 dl piima 
50 g sulatatud võid
4 keskmist rabarberit 

- vahusta munad suhkruga kohevaks
- lisa jahud, küpsetuspulber, kaneel ja martsipani tükid
- lisa piim ja sulatatud või
- tõsta 1/3 taignast vormi (24 cm lahtikäiv) põhjale
- pooled tükeldatud rabarberid sinna peale
- järgmine 1/3 taignast 
- ülejäänud rabarberid
- viimane osa tagnast
- ahju (tegin puupliidiga, aga usun et 200 kraadi sobib elektril,) 10 minutit küpseda lasta

Valmista kate: (sama mis siin koogil)
100 g võid
2 sl  riisijahu
1 dl suhkrut
80-100 g mandlilaaste
6 sl vahukoort

- sulata või potis
- lisa jahu, sega
-lisa suhkur, mandlilaastud ja sega
- viimasena vahukoor
- kuumutada keemiseni

- pane valminud kate pool küpsenud koogile ja küpseta veel 30 minutit

Nii mõnus on rabarberi ja martsipani kooslus, et mandleid kunagi üleliia pole siis katte sobib super hästi sinna peale.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar