teisipäev, 16. juuni 2015

Pardikoivad ahjus pirni ja mangopüreega


 Tegin hiljuti metssea liha puu küttega ahjus. Linnas ei taha seda tegu väga ette võtta, sest see on paras raiskamine (minu meelest) ning tulemus ei ole kunagi nii hea kui vanaemal. Seega panin maitsestatud liha köetud ahju ja järgmise päeva lõunal oli veel kergelt leige, ning väga mõnusalt pehme, lausa lagunes kondi küljest lahti. Seega nüüd võtsin ette pardikoivad, mida elektripliidiga küpsetades ei suuda samuti ülemõistuse head tulemust saavutada. Ei pidanud pettuma, väga super maitsvad said. Püüan olla loominguline vastavalt olukorrale ja kasutada seda, mida saab.
Õhtusöök 4-le.

4 pardikoiba
2 suuremat pirni
2 spl mangopüreed + 3 spl pärast veel
soola-pipart
värsket tüümaini

- külmale pannile nahk allapoole panin esialgu pardikoivad, et mahlad kinni ehmatada
- kui juba natuke nahal värvi siis minutiks teiselt poolt ka
- maitsesta pardikoivad soola-pipraga ja määri esimest korda mangopüreega
- pirn lõigata paksemateks viiludeks ja panna ahju mineva poti põhja
- tõsta pannilt pardikoivad pirnide peale ja ahju (puuküttega)
- küpsetada ühtlase tulega umbes 2-3 tundi
- määri uuesti mangopüreega ja lisa värsket tüümiani
- serveerimisel lisada juurde küpsenud pirnid ja kallata peale poti põhja kogunenud kastmel

Kõrvale serveerisin sooja tatra salati:
2 paprikat
2 dl tatart
õli
peotäis värsket spinatit
1 punane sibul

- paprikad viiludeks ja ahju röstima, umbes 30 minutit
- tatar potti veidikese õliga ja praadida natuke aega, kuni tatar hakkab praksuma
- kalla tatrale vesi peale ja jäta hauduma
- ahjus küpsenud paprika tükeldada ja lisada valminud tatrale
- sibul tükeldada ja pannile küpsema
- lisada värsked spinati lehed sibula juurde
- hautada pannil seni kuni spinat on kokku tõmbunud ja sibul parajalt pehme
- lisada sibul-spinat tatra ja paprika juurde
- kasteks segada 1 tl mett, 0,5 tl sinepit, 1 spl õunaäädikat ja 3 spl oliiviõli

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar