teisipäev, 16. juuni 2015

Kartuli ja nõgesekotletid

 Nõges on selle kevade teema olnud juba pikemalt. Alustades nõgeseteega kuni pestoni ja nüüd siis koos kartuliga kotletina. Lisaks panin neid kuivama, et jahvatada jahuks ning panna tulevikus mõne maitsva küpsetise sisse. Head asja ei saa liiga palju olla.
Hea lihtne toit ja väga kerge teha.

saab umbes 13 tükki

340 grammi (umbes 6 keskimist kartulit)
110 g kõrvenõgeseid
3 muna
2 spl kaerajahu
2 spl riisijahu
sool-pipar

- koori kartulid ja pane keema
- kalla nõgesed üle keeva veega ja jäta paariks minutiks seisma
- siis kalla vesi ära ja pigista liigne vesi ka välja
- haki nõges peeneks
- tambi kartulid pudrunuiaga
- sega kokku kartulid, nõges, munad, jahud ja sool-pipar
- umbes spl suurused pätsikesed pannile praadima

Serveerisin värske kurgi ja tüümaini ning kodujuustuga - nii maitsvad ja kõhu saime kahekesi ilusti täis!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar