Lehed

neljapäev, 9. juuli 2015

Banoffee

Maiustades tihti kreekerite, maapähklivõi ja banaanidega tuli nagu meelde, et mingisugune kook oli ka selles ooperis. Viimasel ajal kõik maitsvad asjad on olnud liiga lihtsad teha, aga seda enam tasub ette võtta ja maiustada lihtsalt niisama. Küpsiseid röstisin hoopis pannil, kuna polnud ahju mida kasutada.

Retsepte on aga palju, siis valisin juhindumiseks siit blogist.














10 Digestive küpsist

60 g võid
2*190 g keedetud kondenspiima
1 tl kaneeli
3 banaani
200 ml vahukoort
50 g šokolaadi (kaunistamiseks)

- purusta küpsised ja rösti need pannil 
- lisa või ning kaneel ja sega ühtlaseks
- vajuta küpsisepuru koogivormi põhja, lase jahtuda
- kanna peale kondenspiim
- viiluta peale banaanid
- vahusta koor, ilma suhkruta, ja pane kõige peale
- kaunista ning lase külmas tunnike seista

Ja maitseb nii hea, et ühe tükiga keegi ei piirdu!

Lisainfo, peale erinevaid katsetamisi:
- kondenspiima on lihtsam peale kanda, kui hoida kinniseid pakke ennem kuumas vees ja kanda väikese lusikaga üksteise kõrvale väiksed kogused, et saaks kogu kook kaetud, kuna kondenspiima laiali määrida ei õnnestu

- põhi jääb veidi pudedam, kui aga teha varem valmis põhi ja lasta sellel külmkapis seista, siis taheneb paremini ära ja on ilusti tõstetav

- muidugi võib teha koogi ka väiksemate magustoidu kausside sisse ja serveerida sealt




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...