Lehed

neljapäev, 9. juuli 2015

Seenepüree supp

Toidu tegemine ongi lihtne ja tore, kõige keerulisem on lihtsalt välja mõelda, mida ma süüa sooviksin. Edasi on kõik juba käkitegu. Niisiis peale välja mõtlemist, tuleb lihtsalt tegema hakkata ja maitsemeeltel seda retke juhtida lasta.

4-6 sööjale

50 g võid
2 punast sibulat
4 küüslauguküünt
800 g seeni (nt šampinjone 2 pakki)
1 karp (150g) murulauguga toorjuustu
1 karp (150g) seene-hapukurgi toorjuustu
500-1000 ml vett või puljongit
soola-pipart
maitserohelist (murulauk, petersell, till, tüümian)

- või sulatada ja praadida selles tükeldatud sibul ning küüslauk
- lisa tükeldatud seened
- valminud seened panna köögikombaini (või blenderisse) ja püreesta 
- püreestamise ajal lisada järk-järgult vedelik
- tõsta pott pliidile ja lisa seenepüree hulka toorjuust, segada
- maitsestada soola-pipraga ja maitserohelisega

Maitsev söök on laual veel enne kui kõht päris tühjaks jõuab minna!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...