esmaspäev, 19. oktoober 2015

Speltanisu mannavaht

 
Leidsin poest speltanisu manna ja igaks juhuks mõtlesin, et kõigepealt katsetan seda mannavahuna, kuna seal saab magusaga ära peita selle, kui see väga söödava maitsega ei peaks olema. Mõeldud tehtud. Üllatuseks pean tunnistama, et tulemus oli hoopiski väga maitsev ning ei jätnud sellist väga rasket tunnet kõhtu pärast söömist. Lisaks mainin ära, et söömisel lisasin hoopiski tavalise piima asemel kookosepiima ja soovitan päris ausalt see kombinatsioon ära proovida. Sest see töötab lihtsalt uskumatult !

8 kaussi

3 dl punases sõstra moosi (mul ema ikka teeb seda, kuigi ma sellega midagi muud peale ei oska hakata, kui mannavahtu) ( võib kasutada ka hapumat siirupit)
1,5 l vett
2 dl speltnisu mannat
2 spl suhkrut (oleneb moosi magususest või hapukusest)

- vesi ja moos potti kuni keemiseni
- lisada manna ja segada vispliga keskmisel kuumusel umbes 15 minutit
- jahutada valminud „pudru“ täielikult
- vahustada mikseriga kohevaks ja heleroosaks vahuks

Serveerida näiteks hoopis kookosepiimaga!

Väga mõnus ka purki panna ning vahepalaks kaasa haarata!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar