Lehed

esmaspäev, 19. oktoober 2015

Valge kala maisijahu paneeringus koos kartuli-porgandi-hernepüreega

Jälle üks väga lihtne toit, mis loomulikult maitseb suurepäraselt.

4 –le sööjale

1 kg valge kala fileed (pangassius näiteks)
5 spl maisijahu
Õli või kookoserasva praadimiseks

- kalast lõigata meelepärased tükid ( väiksemad küpsevad kiiremini)
- katta kalatükid igast küljest maisijahuga
- praadida pannil mõlemalt poolt kuldseks

Lisaks tegin kartuli-porgandi-hernepüreed

12 kartulit
5 porgandit
2 dl herneid
4 spl oliiviõli
Sool-pipar

- koorida kartulid ja porgandid
- potti keema kuni pehmenemiseni
- lisada herned umbes 5 minutit veel keeta
- kallata keeduvedelikku veidi vähemaks, aga jätta see alles
- tampida köögiviljad pudruks, lisada oliiviõli, sool-pipar
- paraja konsistentsini lisada keeduvett juurde ja segada ühtlaseks

Võib kõrvale veel pakkuda kreeka jogurtist ja riivitud kurgist tehtud kastet või lihtsalt värskeid tomateid-kurke.


Maitsev söök ongi valmis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...