esmaspäev, 19. oktoober 2015

Suvikõrvitsa ja musta oa lasanje

 
See on selline teistmoodi roog, aga ei maksa ehmatada, sest tegelikult on väga maitsev ning leiab tee teinekordki söögilauale. Lugu hakkas tegelikult sellest, et kodus oli üks pakk musti ube juba liiga kaua lihtsalt seisnud. Kokkusattumuslikul kombel külmkappis hunnik suvikõrvitsaid, päris 1+1 tehe algselt ei olnud, aga super kooslus sai kuidagimoodi küll. Plaanisin ka tomatipastat panna ubadele, aga tomatipasta vedas alt ning ronis prügisse.

400-500 g kuivatatud musti ube
4-5 hapukurki
2 punast sibulat
3-4 küünt küüslauku
2 spl balsamiäädikat
Sool-pipar
200 g Gouda juustu
2 tomatit
1,5 suurt suvikõrvitsat

- oad pesta ja leotada külma veega üleöö
- oad keeta tasasel tulel 2-3 tundi koos sibula ja küüslauguga ning soola-pipraga
- valmis ubadelt kallata ära vesi ja lisada balsamiäädikas
- tükeldada hapukurgid ja lisada ubade hulka
- riivida juust
- viilutada suvikõrvitsad pikkupidi laastudeks
- koorega küljed kõige vormi põhja
- peale oa-hapukurgi segu (1/2) ja osa juustust (1/3), sool-pipar
- järgmine kiht suvikõrvitsat ja uba ja juustu, sool-pipar
- järgmine kiht suvikõrvitsat ja juustu ning viilutatud tomatit, sool-pipar
- ahjus küpsetada 200 kraadiga 45 minutit

Väga mõnus söök !


1 kommentaar:

  1. Seekord jätsin hapukurgi ära ja panin 400 g tomatipastat - nii super hea, et keele viib alla!

    VastaKustuta