esmaspäev, 19. oktoober 2015

Tatra- ja riisijahu küpsised šokolaadi ja pähklitega

Nii nagu ikka kõik retseptid alguse saavad, et kõigepealt on põhi aine, mille ümber kõik hakkab koonduma, seekord siis tatrajahu ja šokolaad ning eesmärgiks mõnus vahepala, mida tööle kaasa haarata või kingituseks viia.

64 tk

2,5 dl (150 g) maapähkleid
150 g võid, toasooja
150 g suhkrut
2 muna
1 dl riisijahu
1 dl tärklist
2 dl tatrajahu
1 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
75 g valget šokolaadi, tükeldada
75 g kakaotükikesi (nibse)

- röstida pannil maapähklid, jahutada
- vahustada toasoe või suhkruga
- lisada munad ja vahustada veel
- segada omavahel riisi- ja tatrajahu ning tärklis
- lisada jahusegule sool, vanillisuhkur ja šokolaad, kakaotükikesed ning röstitud pähklid
- segada omavahel kokku muna-või- suhkru ja jahude-šokolaadi  segud
- teelusikaga panna ahjuplaadile taigen, vajuvad laiaks, seega tasub ruumi jätta, muidu saab plaadiküpsise (panin 4*4 küpsist ühele plaadile)
- küpsetada ahjus 200 kraadiga 13-15 minutit

Sain 4 plaaditäit, kui vahepeal taigent ära ei „maitse“
Katteks panin osadele (20tk) tumeda šokolaadi glasuuri.
Selleks sulatasin vesivannil 90 g šokolaadi, kastsin pooleldi küpsise sisse ja asetasin tahkuma rõdule külma.


Mõnusad krõbedad küpsised ongi valmis!





  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar