kolmapäev, 31. august 2016

Suvikõrvitsa spagetid forellifilee ja avokaado-jogurti kastmega

Olin ammu märganud, et tehakse suvikõrvitsa spagette, aga ei saanud täpselt aru, millega neid teha saab. Uurisin ja leidsin sellise juurvilja spiraalimasina. Nüüd teeme kõik juurikad ja puurikad spiraalideks! Huvitav on see, kuidas toitude maitse muutub, olenevalt sellest millise kujuga nad parajasti on. Näiteks õun tervena süües on üks maitse, kui viiludeks lõigatuna. Sellise toidu suur pluss on veel muidugi see, kui kiiresti seda teha saab. Õhtuse toiduvalmistamise juures alati oluline argument. 
3-4 sööjale

Kaste:
1 avokaado 
1 spl sidrunimahla
2 spl hakitud murulauku
1 peotäis peterselli
1,5 dl maitsestamata jogurtit
sool-pipar

- purusta avokaado kahvliga
- lisa hakitud ürdid, sidrunimahl ja jogurt
- soola-pipart maitse järgi

Salat:
8 tomatit
2 peotäit rukolat
500 g suvikõrvitsat, spagettideks
sool-pipar

- salat pesta, rebida väiksemaks
- tomatid viiludeks
- suvikõrvits spagettideks ja praadida pannil kergelt

Kala: 300 g forellifileed
peotäis värsket tilli 
2 küünt küüslauku
2 väiksemat sibulat

- kalafilee lõigata kuubikuteks
- pannil praadida sibul- küüslauk õlis
- lisada kala ja kergelt praadida kõik küljed (umbes 3-6 minutit kokku)
- maitsesta soola-pipraga ja tilliga

Kõik ilusti taldrikule ja sööma!

 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar