kolmapäev, 31. august 2016

Tomati hummuse, kalkuniliha, kitsejuustu ja köögivilja tortillad

Tortillad on selline huvitav toit, et sobib piknikule, õhtusöögiks või miks mitte ka külalistele pakkuda. Kevadel tegin spinati hummusega tortillasid Preili sünnipäeval eelroaks, õnnestusid väga hästi. Nüüd tuli mõte proovida tomati hummust, väga mõnus mahlane. Kõik muud komponendid hüppasid ise sisse. 

6 tortillat

Tomati hummus:
3 tomatit (290 g)
1 purk kikerherneid+ konservi vedeliku
1 küüslaugu küüs
1 spl sidruni mahla
2 spl tahhiinit
2 spl oliiviõli
sool-pipar

- valmista hummus blenderis või köögikombainis; kõigepealt tomat püreeks, siis kõik teised ained ja lasta ühtlaseks massiks, viimasena lisada kikerherne konservi vedeliku kuni mõnusa konsistentsini

6 täistera tortillat
2 lühikest kurki, spiraalidena või tükkidena
3-4 väiksemat tomatit
frillise salatilehti
500 g kalkunikintsuliha
100 g kitsepiima juustu, lõigata kuubikud

- pese ja tükelda kõik vajaminev enne valmis
- kalkuniliha lõika kuubikuteks ja prae pannil õliga, lisa sool-pipar
- pühi pann puhtaks
- soojenda pannil tortillad kergelt mõlemalt poolt
- pane taldrikule ja kanna peale hummus, salatilehed, kurk, tomat, kalkuniliha ja kitsejuustu

Väga maitsev õhtusöök oli!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar