kolmapäev, 31. august 2016

Porgandi, bataadi ja läätse püreesupp

Minu esimene tutvus bataadiga (maguskartul) oli väga põnev. Kartuli maitse see just pole, midagi kaalika ja porgandi vahepealset pigem.Sobis ideaalselt minu plaaniga hakata porgandi ja läätse püreesuppi tegema. Suvikõrvitsa keeksi tegin sinna kõrvale  ja peale päikesekuivatatud tomati tükid. Päris mõnus siidine kooslus. 
5-6 sööjale



1 bataat (700g)
2 dl punaseid läätsi
5 suuremat porgandit
2 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 tl ingveri mahla (pöidla suurusest tükist värskest ingverist pigistatuna)
1 küüs küüslauku 
1 purk kookosepiima

- bataat ja porgand koorida ning lõikuda väiksemaks
- läätsedega koos porgand ja bataat potti keema (umbes 20-30 minutit)
- püreestada ja tagasi potti kallata
- maitseks kookosepiim, ingverimahl, pressitud küüslauk, suitsutatud paprika ja soola
- korraks lasta keema tõusta ja ongi valmis

Serveerimisel panin peale päikesekuivatatud tomati tükid ning kõrvale suvikõrvitsa-juustu keeksi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar