kolmapäev, 31. august 2016

Suvikõrvitsakeeks parmesani juustuga

Suvikõrvitsa hooaega tuleb lihtsalt ära kasutada. Kõige maitsvamad on alati väikesed kõrvitsad, aga ikka juhtub, et mõni kasvab kiiresti väga suureks ka. Keeksi tegemine on üks hea võimalus ülekasvanud kõrvitsaid kasutada, ilma et maitseomadused muutuksid.

23 cm pikkune leiva/keeksivorm

2 dl kaerajahu
1 dl toortatra jahu
1 dl tärklist (kartuli või maisi)
1 dl riisijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
veidi soola
1 tl küüslaugupulbrit
1 tl tüümiani (kuivatatud)
1 tl tilli (kuivatatud)
85 g +30g riivitud parmesani juustu

3 muna 
1,5 dl kreeka jogurtit

300 g riivitud suvikõrvitsat

- segada kokku kuivained; jahud,küpsetuspulber, sooda, sool, küüsaugupulber, tüümian, till ja riivitud parmesan(85 g)
- eraldi anumas kloppida lahti kergelt munad
- lisada munadele jogurt
- muna-jogurti segu lisada jahu segule ja segada
- lisada taignale riivitud suvikõrvits ja segada ühtlaseks
- kallata segu vormi, kuhu võib panna enne küpsetuspaberi
- keeksi peale panna (30g) riivitud parmesani juustu
- ahjus küpsetada 200 kraadi juures 1 tund ja lasta jahtuda vormis

Soojalt kõige parem, aga mõnus saia/leiva asendaja ka võileiva tegemisel. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar