Lehed

teisipäev, 29. november 2016

Hernepüree supp pardifileega

Olen varem juba maininud, et püree supp üksi vahel ei pruugi väga ahvatlev tunduda, aga nii lihtne on anda kergele supile veidi tugevust juurde, kas või näiteks mõne delikatessi näol (olgu selleks siis part või hiidkrevetid vms). Samas väga hea võimalus kaunviljade tarbimiseks. Keha hõiskab peale seda sööki kindlasti. 
Selle suppi jääke meie peres järgi ei jää, kõik süüakse ära. 


Umbes 2 liitrit suppi

400 g värskeid herneid (külmutatud)
3 suurt sibulat või üks keskmine porru
5 küünt küüslauku
2 t kookoseõli
0,5-1 purk valgeid ube (purgist, koos vedelikuga)
200-300 g paksoid või spinatit (värsket rohelist)
250 ml taimne koor (nt kookosekoor või kaerakoor)
soola-pipart
2 pardirinna fileed
1 tl mett

- hakkida sibul või porru ja küüslauk (suured tükid, sest nagu nii teed püreeks pärast)
- panna potti koos õliga, pruunistada kergelt
- püreestada umbes 160 g herneid (külmununa), jätta kõrvale ootama
- lisada teine osa herneid potti koos umbes 0,5 liitri veega, lasta keema tõusta ning keeta 5 minutit
- lisada oad purgist potti
- lisada potti ja varem püreestatud hernes
- püreestada värske roheline (paksoi või spinat) ja tee sama kogu poti sisuga
- lisada uuesti pott pliidile ja lisada koor ning sool-pipar ning kuumuta veel
natuke aega et maitsed seguneksid paremini



- pardirasvale lõigata sisse risti sälgud (tee ettevaatlikult, et liha sisse ei lõikaks)
- part panna rasva külg(nahaga) ees külmale pannile ja pruunistada (rasv sulab kokku ja nahk jääb väiksemaks) ja teisest küljest 2-3 minutit et võtab kergelt pruuniks (võib pritsida rasva pannilt, seega tasub olla ettevaatlik ja võimalusel kasutada rasvapritsmete püüdjat vms pannil)
- võta part pannilt ja pane ahjuplaadile (ahi tasub ka sisse panna hetk varem 150 kraadi juurde)
- jahvatada pardi peale soola ja pipart ning määrida meega (naha külg jätta allapoole)
- part ahju ja lasta küpseda umbes 15 minutit ( kui soovid et oleks seest roosa, kui aga rohkem küpset siis küpseta kauem, aga arvesta, et pärast jahtumise ajal ta valmib veel edasi, pigem veidi vähem kui rohkem)
- lasta pardil ahjust tulnuna  jahtuda mõned hetked
- viiluta tükid ja serveeri koos supiga (peal või kõrval - sinu oma valik)

Head isu!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...