Lehed

reede, 30. detsember 2016

Gluteenivabad tortilla krõpsud ja hurmaa hummus

Tortilla krõpsude valmistamine võtab veidi aega, aga tasub see eest oma vaeva, sest mõnus tervislik näks õhtuseks filmiks või pidulauale panemiseks tehtud. Hurmaa hummus sündis kuidagi iseenesest ning kõla poolest juba tundub äge, maitse poolest ei jää teistele hummuse kooslustele üldse alla. 
Muidugi oli väike Preili see, kes rohkem kui poole üksi ära sõi. 


Tortilla krõpsude tegemiseks:


100 g kaerajahu
150 g maisijahu
100 g toortatrajahu
2 spl (20 g) tapikotärklist/ või kartulitärklist
2 spl linajahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
3 spl (55g) kookosõli
1 klaas (200-220ml vett) 
- segada kokku jahud, küpsetuspulber, sool, ja õli
- lisada vesi järk-järgult ja segades sama aegselt
- jäta mõneks ajaks seisma rätiku alla (20 minutit)
- küpsetuspaberi vahel rulli umbes 50 g pallike õhukeseks ja pane küpsema kuivale pannile 2-3 minutit (sain 14 tk sellest kogusest)
- krõpsudeks lõika valminud tortillad väiksemaks, pane ahju plaadile ning piserda üle oliiviõli ning soolaga, küpsetada ahjus 10- 15 minutit


Hurmaa Hummus

1 hurmaa (300 g)
1 purk kikerherneid
2 küünt küüslauku
2-3 spl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
2 spl tahhiinit
1 spl kuivatatud tilli
sool-pipar 
- kõigepealt püreesta hurmaa (mina koorisin ära ka enne)
- lisa kikerherned, küüslauk, sidrnimahl, oliiviõli, tahhiini, maitseained blenderisse ja töötle ühtlaseks siidiseks massiks

Nüüd vali veel mõni hea film ning naudi hästi tehtud toitu. 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...