reede, 9. detsember 2016

Kõrvitsamuffinid martsipani ja kakaoga

Kes see ikka jaksab ainult piparkooke süüa, vahepeal tahaks midagi muud maitsvat ka. Õnneks saab nö jõulumaitse päris paljudele asjadele külge pookida. Natuke vürtse ja ongi korras. Seekord siis jälle kõrvitsa lainel, sest üks pisike 18 kg kõrvits tuli vanaema juurest jälle külla - pistame siis nahka. 
Muffinid on mõnusalt tummised ja mahlased, otsa saamine garanteeritud. 


14 suurt muffinit (90-100 g)

umbes 400 g kõrvitsat

170 g võid / või 170 ml oliiviõli
100 g mett
4 suurt muna
150 g kookospalmi suhkrut
3 spl kakaopulberit (30 g)
3 spl kuhjaga kinoajahu (60 g)
2 spl linajahu (25 g)
2 dl kaerajahu (110 g)
1,5 dl toortatrajahu (110 g)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1 tl vanillisuhkrut
150 g martsipani






- kõrvits koorida ja tükkideks ning ahju 200 kraadi juurde 20-30 minutit
- sulatada või ja mesi pliidil
- munad ja suhkur vispliga kergelt kloppida
- lisada munasegule jahtunud või ja mesi
- segada kokku kakaopulber, jahud(läbi sõela need, milles tükid), vürtsid, küpsetuspulber ja sooda ning lisada taignale
- valminud kõrvits veidi jahutada ning lisada taignale, segada ühtlaseks
- tükeldada martsipan ja lisada, segada kergelt
- taigen panna vormidesse ning küpsetada ahjus 200 kraadi juures 25 minutit, ülemises vahes


Kaunistuseks peale sobib nii taimne vahukoor, kui ka jahvatatud rafineerimata suhkur(ehk tuhksuhkur), mõned pohlad või kuusevõrsed sügavkülmast. Fantaasial lasta lennata ja maitseb veel paremini. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar