reede, 30. detsember 2016

Kalkuni-porgandi kotletid, kartuli-kõrvitsa püree ja mango-granaatõuna salatiga

 Üsna ammu oli idee, et tahaks linnulihast kotlette teha köögiviljaga, aga poe hakkliha idee mulle nii väga ei sümpatiseerinud, seega tegin nullist kõik ise. Kas see tasus end ära? JAH, absoluutselt, nii head sööki pole ammu saanud. Kaasa viskas silda laua taga ja ei jõudnud ära kiita kui hea kooslus. 
Räägin teile parimast komplimendist ka, mida Kaasa juba pool  aastat tagasi tegi, aga nüüd vahel ikka mulle meelde tuleb selliseid sööke tehes. " Kodus saab nii hästi süüa, et isegi restoranis on raske toitu valida, sest tihtipeale pole seal nii maitsev." (Ja me tegelikult olime käinud sel hetkel just väga heas kohas söömas.) 


Püree: 1,5 liitrit
13tk (900 g) kartuleid
350 g kõrvitsapüreed (ahjus röstitud kõrvitsast)
2 spl oliiviõli
sool
värske till
-kartulid koorida ja keeta pehmeks
- lisada kõrvitsapüree, õli ja maitseained
- tampida ühtlaseks purduks

Kotletid: 10 tk
3 tk (300 g) porgandeid (suuri)
570 g kalkunikintsuliha
1-2 tl jahvatatud sidrunheina
2-3 küünt küüslauku
praadimiseks õli
sool-pipar
- liha hakkida peeneks köögikombainis või hakklihamasinas
- porgandid koorida ja riivida peenelt
- segada kokku porgand, liha ja maitseained
- praadida pannil (soovitavalt kaanega kaetult)

Salat:
poole granaatõuna seemned
1 mango
1 paksoi
veidi värsket peterselli ja/või basiilikut
- mango tükeldada
- granaatõun puhastada
- paksoi lõigata väiksemaks
- segada salat kokku, maitsestada värskega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar