Lehed

esmaspäev, 23. märts 2015

Mustsõstra ja martsipani muffinid riisi- ja maisijahuga

Tõenäoliselt tuleb mul oma sõnu süüa nüüd, kui ütlesin varem mõne muffini kohta, et need on maailma parimad, siis lihtsalt sellepärast, et ei olnud veel teinud neid muffineid.
Need on absoluutselt parimad, mida olen siiani saanud. Mustsõstar on kindlasti minu uus lemmik. Vanasti oli see mari nii tavaline, et ei osanud õigesti hinnata. Siis tundusid mustikad ja vaarikad palju etemad, sest neid sai harva. Aga nüüdsest on mu süda mustsõstrale müüdud. Kooslus martsipaniga on ülihea. 
Mis kõige parem, isegi need, kes gluteeni ei talu, saavad neid muffineid rahumeeli süüa. 
Alg idee on pärit ikka sealt kus eelmisedki. 


12 tk maailma parimaid muffineid

2 spl mett
0,6 dl õli
2,5 dl kreeka jogurtit (või hapukoort, või piima, kellel mida)
140 g martsipani, näpi väikesmateks tükkideks
1 spl hele muscovado suhkrut
2 muna

- sega ühtlaseks; mesi, õli, jogurt, martsipan, suhkur
- lisa munad ükshaaval ja sega ilusti 

150 g riisijahu
50-60 g maisijahu
2 tl küpsetuspulbrit
soola
170 g mustisõstraid (külmutatud)
1 spl tärklist ( kui marjad on külmad)

- sõelu jahud kokku, segatud segu peale
- lisa küpsetuspulber ja sool, sega need jahu sisse enne taigna kokku segamist
- sega taigen kokku
- lisa sõstrad, mis on enne segatud tärklisega
- pane taigen muffini vormidesse (kasutasin paberist muffinivorme panni pesades, aga tegelikult on parem teha võiga määritud ja otse pessa panna)
- küpsetada 25-30 minutit 180 kraadiga

Söö ise ja pakku teistele ka, sest nii head ja mahlased on!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...