Lehed

laupäev, 8. aprill 2017

Kookose karamelli kreemiga tort mustsõstra ja šokolaadi-pähkli kattega

Pidin tegema vist ühte teist kooki, aga siis kuidagi juhtus see kook - ta on magus, aga marjad annavad mõnusa nüansi, samas šokolaad ja pähklid lisavad kõrbedust, pigem hästi mahlane koogike. Laktoosivaba ja gluteenivaba nagu nii :)
20 cm vorm (tahad suuremat, siis suurenda koguseid :))

Põhi:
3 muna
1 dl suhkrut

1,5 dl (128 ml) oliiviõli (või muud head taimset)
1,2 dl (125 ml) kaerakoort
1 spl (15 g) kartulitärklist
3 spl (54 g) toortatrajahu
3 spl (47 g) kookosejahu
2 tl küpsetuspulbrit

- muna ja suhkur vahustada kohevaks vahuks
- lisada edasi vahustades õli
- siis lisada koor 
- segada kokku jahud ja küpsetuspulber
- lisada jahud munasegusse, segada ühtlaseks
- 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi küpsetuspaberile
- küpsetada ahjus 200 kraadi 25 minutit
- veidi jahtunud põhi lõigata horisontaalselt pooleks
- pealmine kiht tükeldada ja segada kastmega

Kaste:
4 spl (224 g) kookose karamelli kreemi (selline)
200 ml kookosepiima
200 g musti sõstraid(olid sügavkülmast) + 2-3 spl suhkrut

- segada kokku ühtlaseks karamelli kreem ja kookosepiim
- marjad segada suhkruga
- 1/3 kastmest immutada koogipõhja,peale marjad
- 2/3 kastmega immutada tükeldatud koogipõhi, pane segu marjadele
- jäta kook külma tahenema, kuni sulatad šokolaadi

Kate:
200 g tumedat šokolaadi
50 ml taimset piima, toasoe
3-4 spl oliiviõli
100 g purustatud röstitud maapähkleid
piparmündilehekesi

- sulatada šokolaad vesivannil
- lisada piim ja õli ning segada ühtlaseks (hoia vesivannil edasi et temperatuurid ühtlustuksid)
- kallata kate koogile ja peale puistada pähklitükid ning piparmündilehed
- lase koogil külmas seista kuni šokolaad taheneb ja maitsed vädivad (1-2 miinimum)

Nämm-nämm!






1 kommentaar:

  1. kui hea see välja näeb + minu kingitud tassi on ka vahva pildil näha :P

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...