20 cm vorm (tahad suuremat, siis suurenda koguseid :))
Põhi:
3 muna
1 dl suhkrut
1,5 dl (128 ml) oliiviõli (või muud head taimset)
1,2 dl (125 ml) kaerakoort
1 spl (15 g) kartulitärklist
3 spl (54 g) toortatrajahu
3 spl (47 g) kookosejahu
2 tl küpsetuspulbrit
- muna ja suhkur vahustada kohevaks vahuks
- lisada edasi vahustades õli
- siis lisada koor
- segada kokku jahud ja küpsetuspulber
- lisada jahud munasegusse, segada ühtlaseks
- 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi küpsetuspaberile
- küpsetada ahjus 200 kraadi 25 minutit
- veidi jahtunud põhi lõigata horisontaalselt pooleks
- pealmine kiht tükeldada ja segada kastmega
4 spl (224 g) kookose karamelli kreemi (selline)
200 ml kookosepiima
200 g musti sõstraid(olid sügavkülmast) + 2-3 spl suhkrut
- segada kokku ühtlaseks karamelli kreem ja kookosepiim
- marjad segada suhkruga
- 1/3 kastmest immutada koogipõhja,peale marjad
- 2/3 kastmega immutada tükeldatud koogipõhi, pane segu marjadele
- jäta kook külma tahenema, kuni sulatad šokolaadi
Kate:
200 g tumedat šokolaadi
50 ml taimset piima, toasoe
3-4 spl oliiviõli
100 g purustatud röstitud maapähkleid
piparmündilehekesi
- sulatada šokolaad vesivannil
- lisada piim ja õli ning segada ühtlaseks (hoia vesivannil edasi et temperatuurid ühtlustuksid)
- kallata kate koogile ja peale puistada pähklitükid ning piparmündilehed
- lase koogil külmas seista kuni šokolaad taheneb ja maitsed vädivad (1-2 miinimum)
kui hea see välja näeb + minu kingitud tassi on ka vahva pildil näha :P
VastaKustuta