Lehed

neljapäev, 12. oktoober 2017

Vaarikatort tapioki pärlitega

Nagu lubatud, siis eelmise nädala suurim üllataja oli see tordike vaarikate ja tapioki pärlitega. Nii kohutavalt äge on uusi toiduaineid katsetada, ma ise ei oleks osanud nende pärlite peale tullagi. Umami poes Balti jaama turul müüja soovitas, et proovigu ma neid ka, kui tärklisega juba sina-sõber olen. Siis nad seisid mõnda aega kapis, kuni proovisin magustoitu teha,mis nende lehel ka olemas, ainult et tegin seda hoopis kookosekaramelliga ja kookospiimaga - oh see oli super! Aga siis tuli mul mõte, et kui see nii lihtsasti tarretub, siis võiks proovida sellest hoopis torti teha. Kookoskaramell oli otsa saanud, aga vaarikaid leidsin sügavast. Pärast peale veel külmutatud metsmaasikad ja ohoh hoooo. Tasub proovida! 



24 cm vorm

Põhi:
200 ml vett + 2 tl psülliumit
65 g võid (asendatav ka kookosõliga) 
100 g tumedat šokolaadi
50 g sarapuupähklijahu (või jahvata ise)
0,75 tl küpsetuspulbrit

- vesi ja psüllium segada ning jätta seisma umbes 5 minutiks siis veel segada
- või ja šokolaad sulatada vesivannil
- pähklijahu ja küpsetuspulber kokku segada
- jahule lisada sulatatud šokolaad-või, segada
- lisada kogu segule vee-psülliumi segu, ühtlaseks töödelda
- koogivormi põhja küpsetuspaber ja taigen sellele laiali ajada ühtlaselt
- eelkuumutatud ahjus küpsetada 170 kraadi juures 15 minutit

Täidis:
200 g tapioki pärleid (sellised)
400 ml (1 purk) kookospiima
300 ml taimset piima (nt. india pähkli)
100 g roosuhkrut
200 g vaarikaid (võivad olla sügavkülmutatud)

- kõik koostisosad pannile, kuumutada keemiseni
- kuumust vähendada poole peale ja keeta 5 minutit ning samal ajal segada
- eemalda pliidilt ja sega veel 2 minutit
- valmis, nüüd täidis kallata valminud koogi põhjale ja panna jahtuma
- panin ise rõdule, aga peale esimest jahtumist võib rahulikult panna ka külmkappi
- valmis lõikamiseks 3-4 tunniga kindlasti




Serveerimiseks peale veel metsmaasikaid sobis hästi, aga ka šokolaaditükid on täitsa ok!





Head maiustamist!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...