Lehed

reede, 21. november 2014

Mandlipõhjaga aroonia-toorjuustukook

Selle koogi idee hakkas idanema mu peas hetkel, kui sain vihje, et küpsiste asemel toorjuustu kookides võiks katsetada ka mandlijahu. Kuidagi  tervislikumalt   püüaks teha. Pean ütlema, et õnnestus üllatavalt hästi. Selle koogi tegingi meie pere esimeseks isadepäevaks. Ideaalne kook neile, kes väga magusaid kooke ei armasta. 


Põhi:
80 g tumedat šokolaadi
120 g mandlijahu

- sulatada šokolaad ja segada mandlijahuga
- suruda vormi põhja ja panna külma, täidise tegemise ajaks

Täidis:


400 g toorjuustu, toasooja
80 g suhkurt
2 tl vanillisuhkurt
2 toasooja muna

- sega toorjuust suhkrutega
- lisa üks haaval munad ja sega ühtlaseks
- pane täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 45 minutit

Kate: 
200 g arooniaid
2 spl tärklist
5 spl suhkurt

- keeda paks kisell ja jäta seisma
- koogi valmides, pärast esmast jahtumist, panna koogile
- kook peab seisma külmas (mina lasin üleöö)

Parajalt mõrudust ja kreemist toorjuustu, aroonia lisab maitsenüanssi. 

1 kommentaar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...