Lehed

reede, 20. oktoober 2017

Nädala toiduplaneerimine III

Sügis on ikka täies hoos ja kuigi mõnel päeval tundub, et valgeks ei lähegi, siis teisel päeval särab päike nii mõnusalt soojalt ja paitab kollaseid lehti puudel.
Kohutavalt kiirelt on nädal läinud, sellist tormamist pole tõesti ammu olnud, aga õnneks olid toiduasjad hästi läbi mõeldud ning köögis sujus kõik kenasti. 
Alustan kõigepealt eelmisest nädalast. 

Eesmärgiks olid maitse elamused, siis neid küll tuli, sellisest kohast, mida ma ei oodanud. Näiteks Punapeedi kreekerid  kui olin neile hoopis kitsepiimavõid peale pannud. 

Küpsised toortatrakruupidega, said oma viimase lihvi ja tõesti toreda maitseelamuse alla kuuluv leiutis. 


Siiski peab tõdema, et suvikõrvitsa lasanje veisehakklihaga ei olnud midagi ülepea maitseelamust. Või olla minu maitsemeel liha suhtes pole enam päris see, kes teab. Sama lugu oli kahjuks ka kartuli-suvikõrvitsa püreesupiga, ei midagi erilist. Siin võib olla mängis rolli ka see, et kuigi algul olid kreekerid planeeritud sellega koos, siis lõpuks tegin neid alles mitu päeva hiljem, kuna supi tegemise päeval oli kõigil suur nälg. 

Samas riisisalat (tuunikala, õuna, paprika, maisi ja sojasalati kastmega) oli väga meeltmööda toidukord. 

Ahjukala nagu ka eelmisel nädalal õnnestus lihtsalt fantastiliselt ja nii lihtne teha, et tõesti seda võibki süüa, kui pole palju aega kokata. 

Kukeseene pirukas porruga ja kõrvale fenkoli-apelsini toorsalatiga oli kindlasti elamus ja selleks, et blogisse ka pilte saada peab seda mõne aja pärast lihtsalt kordama. Pirukas sai plaanipärasest kiiremini otsa, sest Kaasa otsustas koju lõunale tulla, kui nii head kraami saab. 

Sellepärast olidki reede õhtuks toiduasjad kodust otsa saanud ja poe külastus alles nädalavahetuseks planeeritud, siis tegin väga lihtsalt praekartuleid, oh nad olid rõõmsad :)

Laupäeval sai perega väljas söömas käidud nii hoo pealt ja mitte väga läbimõeldud koha valik, lõppes paraku sellega, et on koht kuhu mina küll kunagi enam minna ei taha, sest andke andeks, aga kui tänasel päeval kõrbenud toitu serveeritakse ja teenindust täiesti üle jala tehakse, siis ärritab see mind lihtsalt sellepärast, et ma parem sööksin juba kodus, kus saab igal juhul paremat toitu!!!

Kokkuvõtvalt võib öelda, et maitseid oli ja ebaõnnestumisi oli ka, aga selleks need ongi, et järgmisel korral paremini teha.

Uus nädal:
Tuleb tormakas ja töine, seega toidud peavad olema väga kiirelt ja kergelt tehtavad, samas loomulikult maitsvad! Võimalikult palju asju ka kodusest kapist käiku lasta, sest ära visata küll midagi ei tahaks. 




Kas oled oma toiduplaneerimise juba jooksma saanud?
Lisa motivatsiooniks sirvi minu raamatut Toiduplaneerimise Algkool, vaata infot siit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...