Lehed

reede, 13. oktoober 2017

Punapeedi kreekerid seemnetega

Täiesti ootamatu avastus, hakkasin seda retsepti kirjutama siia ja parasjagu tekkis isu neid kreekererid kõrvale näksida, lisaks tatraküpsistele, ja siis see juhtus. Ah, paneks seda kitsepiimavõid siia peale, sel hetkel, kui seda määrisin sain juba aru, et see võib olla midagi geniaalselt head, sest keegi ei kahtle kitsejuustu ja punapeedi mõnusas koosluses, AGA sellist maitseelamust. Oodake ma võtan ühe ampsu veel :) Olen lihtsalt armunud !
2 plaaditäit (800 g)

100 g sarapuupähklijahu
220 g päevalilleseemneid
80 g kõrvitsaseemneid
50 g maitsepärmi
200 ml kookospiima 
3 tl psülliumi
165 g punapeeti (peenelt riivitud)
soola-pipart
küüslaugupulbrit
linaseemneid või mustiköömneid

- kookospiim ja psüllium kokku segada ja lasta 3-4 min seista
- purustada seemned köögikombainis
- segada kokku pähklijahu, purustatud seemned, maitsepärm
- lisada juurde kookospiim-psülliumiga
- lisada peenelt riivitud punapeet, segada kokku (mina kasutan käsi :))
- jagada taigen kaheks (400 g kumbki)
- rullida taigen kahe küpsetuspaberi vahel nii, et kogu suur ahjuplaat saab kaetud
- raputada peale maitseained ja linaseemned või mustad köömned ning rullida veel, et nad ilusti taigna sisse jääksid
- eemalda pealmine küpsetuspaber, lõika ruudud ja pane ahju
- küpsetada 200 kraadi juures 10-12 minutit koos ventilaatoriga , siis jäävad krõbedamad 
- kui küpsetada 150 kraadi juures 30 minutit, siis jäävad veidi pehmemad ja punasemad
- lasta hetk jahtuda ja siis ruudud lahti murda ja hoiustada suletud anumas

Oh, kui hea suupiste saab neist!
Mina serveerisin algselt neid koos oliivipasta ehk tapenadega, aga võimalusi on muidugi lõputult!  

Üllata end ja teisi!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...