teisipäev, 9. detsember 2014

Kitsejuustuga salat


Tegelikult ma ei toitu ainult magusast, nagu eelnevate postituste põhjal võiks järeldada. Lihtsalt põhisöögikordadeks valminud toit saab nii ruttu otsa, et sellest pilti teha tihtipeale ei jõuagi. Mõnda asja hiljem püüan ikka kirja panna, kui liiga hästi on õnnestunud. Sest ega ma alati süüa tegema hakates ise ka ei tea, mis ma nüüd tegema hakkasingi. Lasen oma intuitsioonil juhtida oma käte tegevust ja tavaliselt päris õnnestunult. 
Siin üks õhtusöögi salat, mis nagu minu puhul tihti peale juhtub sisaldab juustu. Eriti võtab põlved nõrgaks, aga maitsev kitsejuustu salat. 


Salat kahele õhtusöögiks

Kitsejuustu (silma järgi umbes kahe paraja paksu tüki jagu)
2 viilu leiba (kasutasin karja pagari rukkileiba)
2 tl mett
oliiviõli
soola-pipart

- juustu paks viil panna leivale
- mesi keskele, sool-pipar, suts õli 
- ahju 200 kraadi juures 10-15 min

4 Rooma salati lehte
2 väiksemat peotäit lehtkapsast
1 avokaado
2 viilu sidrunit
jupp kurki
6 kirsstomatit
1 paprika
oliiviõli
sool- pipar

salat teha otse taldrikule
- pesta salati lehed ja lõigata tükkideks
- kapsas kergelt pannile ilma rasvaineta, muutub selliseks krõbedaks ( aga võib vabalt ka toorena salatisse panna)
-avokaado viilutada ja maitsestada sidruni mahlaga ning soola-pipraga
- kurk, tomat, paprika pesta ja lõikuda tükid
- kõige peale asetada ahjust tulnud küpse juust koos leivaga

Maitsev kõhutäis on kindel!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar