Lehed

teisipäev, 2. detsember 2014

Makroonid

 On kaks asja, mis peale korduvate katsetuste ikka aia taha on jooksnud: pärmitainas ja pavlova. Kuigi neid viimaseid väga armastan, siis isetegemise ebaõnnestumise pärast pelgasin tükk aega ka makroonide tegemist üldse ette võtta. Lugedes hiljuti, aga põhjalikku kirjeldust siit ja otsustasin asja siiski käsile võtta. Kuna brüleekreemi tegemisest jäi munavalgeid üle, siis oligi tõehetk käes. Tegin ära! Kohe kahel päeval järjest, sest liiga hea oli. Soovitus, et lasta neil seista ja siis järgmisel päeval süüa, ei olnud esimesel korral võimalik, sest kõik sai otsa loetud sekunditega. Järgmisel päeval panin kohe osa külmkappi ära. Head on nad nii või naa!


Retsept ise on puhtalt eelnevalt lehelt pärit, vaid täidise osas katsetasin ise. 

80 g mandlijahu, sõelutult
130 g tuhksuhkrut, sõelutult
2 toatemperatuuril munavalget
30 g suhkrut

- sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur kokku, ning sega ühtlaseks

- vahusta munavalged (5-10 minutit umbes kokku), hiljem vahustamise käigus lisa suhkur

- segada mandlijahu-tuhksuhkur munavalge segule, mitte segada liiga palju- maksimaalselt 50-60 korda, seguneb ilusti sellega

- kui on siis kasutada segu ahjuplaadile panemiseks pritsikotti, mul ei olnud, kasutasin kilekotti 

- löö plaati vastu lauda 3-5 korda, et õhumullid tuleksid välja

- kui makroonid on pealt ebaühtlased, siis silu märja näpuga õrnalt ühtlaseks ( selle unustasin ise suures õhinas ära ja seetõttu näevad nad veidi kunstilisemad välja)

- lase seista toatemperatuuril 25-30 minutit, alates viimase makrooni välja pigistamisest

-pane ahi sooja 150 kraadi peale
- küpseta 15 minutit
- lase jahtuda

Täidis 1

50 g toasooja võid
20 g kakao pulbrit (ilma suhkruta)

- sega kokku ja pane kahe makrooni vahele

Täidis 2

60 g toasooja võid
2 spl külmkuivatatud vaarika jahu
50 g tuhksuhkurt

- sega kokku ja pane makroonide põhjadele ning vajuta kokku
Kui õnnestub panna nad kaanega karpi ja külmkappi, et järgmisel päeval maiustada, aga kui mitte siis minu meelest on päris maitsvad ka kohe pintslisse pista. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...