Retsept ise on puhtalt eelnevalt lehelt pärit, vaid täidise osas katsetasin ise.
80 g mandlijahu, sõelutult
130 g tuhksuhkrut, sõelutult
2 toatemperatuuril munavalget
30 g suhkrut
- sõelu mandlijahu ja tuhksuhkur kokku, ning sega ühtlaseks
- vahusta munavalged (5-10 minutit umbes kokku), hiljem vahustamise käigus lisa suhkur
- segada mandlijahu-tuhksuhkur munavalge segule, mitte segada liiga palju- maksimaalselt 50-60 korda, seguneb ilusti sellega
- kui on siis kasutada segu ahjuplaadile panemiseks pritsikotti, mul ei olnud, kasutasin kilekotti
- löö plaati vastu lauda 3-5 korda, et õhumullid tuleksid välja
- kui makroonid on pealt ebaühtlased, siis silu märja näpuga õrnalt ühtlaseks ( selle unustasin ise suures õhinas ära ja seetõttu näevad nad veidi kunstilisemad välja)
- lase seista toatemperatuuril 25-30 minutit, alates viimase makrooni välja pigistamisest
-pane ahi sooja 150 kraadi peale
- küpseta 15 minutit
- lase jahtuda
Täidis 1
50 g toasooja võid
20 g kakao pulbrit (ilma suhkruta)
- sega kokku ja pane kahe makrooni vahele
Täidis 2
60 g toasooja võid
2 spl külmkuivatatud vaarika jahu
50 g tuhksuhkurt
- sega kokku ja pane makroonide põhjadele ning vajuta kokku
Kui õnnestub panna nad kaanega karpi ja külmkappi, et järgmisel päeval maiustada, aga kui mitte siis minu meelest on päris maitsvad ka kohe pintslisse pista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar