Lehed

esmaspäev, 16. märts 2015

Karamelline toorjuustukook ehk 10 kuu tort

Kingitud 10 jahu raamat aitas seekord Piimaprintsessi mini sünnipäeva tordiga. Pilt oli mul mälus juba tükk aega ja nüüd sai ära tehtud. Väga super luks tort ausalt. Kadus laualt liiga kiirelt. Selline mõnus siidine ja karamelline ühel ajal, šokolaadiga põhi andis piisavalt maitsevaheldust, et liiga läilaks ära ei läinud. 


Kusjuures tegin ettevalmistused enne kõik ära ja siis pidin minema Printsessiga jalutama, seega küpsetasin alles paari tunni pärast. Ka nii saab ja midagi ei juhtu. 

Põhi: 
60 g võid
60 g šokolaadi
60 g suhkrut (hele muscovado)
1 muna
30 g riisijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
veidi soola

- sulata või ja šokolaad vesivannil
- lisa suhkur ja sega
- lisa lahtiklopitud muna
- sõelu jahu ja enne läbi segamist, segada vaid jahu sisse sool ja küpsetuspulber
- vormi põhja kallata ja küpsetada 160 kraadiga 10 minutit
- põhi peab olema kerkinud ja katsudes kuiv



Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
300 g vaniljekohupiima pastat
3 spl suhkrut (hele muscovado)
4 toasooja muna
290 g keedetud kondenspiima (2*190 g ,Jaani)

- sega kohupiim ja suhkur toorjuustuga ühtlaseks
- lisa ükshaaval munad
- lisa kondenspiim, vispliga ühtlaseks
- kalla eelküpsetatud põhjale ja küpseta 160 kraadiga 1 tund

Kate:
90 g keedetud kondenspiima
110 g hapukoort (20%)

- sega kokku 
- kalla küpsenud koogile ja lase ahjus seista kuni täielikult jahtunud

- Tõsta kook külmkappi ja naudi järgmisel päeval 

Kaunistuseks panin riivitud šokolaadi, aga võib ka värskeid marju panna. 

Üli maitsev!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...