laupäev, 24. jaanuar 2015

Seasisefilee ahju köögiviljadega

Ei tea, kas mulle tundub ainult nii aga viimasel ajal on retseptid liiga lihtsaks läinud. Samas maitse koha pealt jällegi liiga heaks. See on üks selline suurepärane toit; lihtne teha, maitseb suurepäraselt ja idee kohaselt võiks sobida ka pidulauale. 
3 - 4 paras taldrikutäis, kui magustoitu ka saab 
3-4 porgandit
100 g seeni
1 keskmine suvikõrvits
1-2 paprikat
tüümiani
3-4 küünt küüslauku
oliiviõli
sool-pipar

- porgandid kõigepealt koorida ja sektorid lõigata ning ahju 200 kraadiga, tüümianiga maitsestada

Edasi on hea tegeleda lihaga.

500 g seasisefileed
1 pakk ameerika pärane toorsuitsu peekonit (Rakvere oma oli)
1 spl sinepit
1 tl mett
2-3 küünt küüslauku

- prae sisefileed pannil kõigist külgedest, et mahlad lihasse jääksid
- määri kokku sinepi ja meega
- rulli peekoni viilud ümber liha, et oleks kaetud
- küüslaugu küüned lõigata pooleks ja peita peekoni ja liha vahele

Kui liha on valmis pakitud siis jääb veel 
- suvikõrvits, paprika viilutada 
- lisada pakitud liha ja teised köögiviljad porgandile seltsiks ahju
- köögiviljadele õli ja soola-pipart, soovikorral ka küüslauku
- küpsetada 200 kraadiga 15 minutit 
- kes soovib saab taldrikus lihale soola-pipart lisada




Midagi keerulist pole ja ülimaitsev toit ongi olemas!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar