Lehed

kolmapäev, 19. oktoober 2016

Arbuusisalat kikerherneste ja fetaga

Üks väga lihtne salat, millel on huvitav tekstuur ja maitsed. Arbuusi üliselt tuleks süüa eraldi toiduna, siis tasub ettevaatlik olla, kui tead et seedimine pole kõige parem. Muidu on tegu äärmiselt mõnusa ja kerge õhtusöögiga.
2-3 sööjale

1 purk kikerherneid
3 spl oliiviõli
sool-pipar, maitsesegu Basilico (tsilli, basiilik, küüslauk)
umbes 600 g arbuusi (puhastatuna ja seemneteta)
200 g feta juustu
2 punast sibulat
1 tl kookosõli
2 spl balsamiäädikat või õunaäädikat
veidi suhkrut
paar näkileiva viilu purustatuna väikesteks tükkideks
väike peotäis mündi lehti

- kikerherned nõrutada ja loputada külma veega
- maitsestada ja segada õliga ning panna ahju 200 kraadi juurde 15 minutiks (võib vahepeal segada)
- lõigata arbuus kuubikuteks
-lõigata feta kuubikuteks ja panna taldrikule arbuusi peale
- sibulad koorida ja potti hauduma õliga
-lisada sibulale äädikas ja suhkur
- näkileivad ja mündilehed purustada ja samuti salatile
- valminud kikerherned ning sibulad veel kõige peale ning ongi valmis
Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...