Olgugi, et proovisin suvel ka
keedetud kondenspiimaga jäätist teha. Jah, oli küll karamelli maitse, aga mu
kõige lemmikum on ikkagi päris iirisega jäätis. Poest väga saada pole. Ühesõnaga suur
iirise sõber soovib jäätist ja tegu ei ole keeruline, seega kähku kööki.
1 purk kondenspiima (400 ml)
600 ml vahukoort ( 3 spl
läheb iirise kastme tegemiseks)
- väikesesse potti
puhastatud iirised ja 1- 2 spl võid ning sulatada
- lisada potti vahukoor
(3 spl) ja eemaldada tulelt, segada ilusti ühtlaseks
-jahutada iirise segu (tegin
seda rõdul, et saaks kiiremini)
-vahustada vahukoor kerge
vahuni
- lisada kondenspiim ja
vahustada veel veidi
- lisada jahtunud iirise
segu, segada lusikaga
- panna anumasse ja
sügavkülma, üleöö või vähemalt 6 tunniks
Vahepeal võib korraks
segu läbi segada, kui hakkab juba külmuma, sest iiris vajub muidu põhja, aga võib
iirist pärast ka põhjast otsida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar