esmaspäev, 21. september 2015

Iirisejäätis

Olgugi, et proovisin suvel ka keedetud kondenspiimaga jäätist teha. Jah, oli küll karamelli maitse, aga mu kõige lemmikum on ikkagi päris iirisega jäätis. Poest väga saada pole. Ühesõnaga suur iirise sõber soovib jäätist ja tegu ei ole keeruline, seega kähku kööki.
1 purk kondenspiima (400 ml)
600 ml vahukoort ( 3 spl läheb iirise kastme tegemiseks)
1 pakk iiriseid (150 g)
2 spl võid

- väikesesse potti puhastatud iirised ja 1- 2 spl võid ning sulatada
- lisada potti vahukoor (3 spl) ja eemaldada tulelt, segada ilusti ühtlaseks
-jahutada iirise segu (tegin seda rõdul, et saaks kiiremini)
-vahustada vahukoor kerge vahuni
- lisada kondenspiim ja vahustada veel veidi
- lisada jahtunud iirise segu, segada lusikaga
- panna anumasse ja sügavkülma, üleöö või vähemalt 6 tunniks

Vahepeal võib korraks segu läbi segada, kui hakkab juba külmuma, sest iiris vajub muidu põhja, aga võib iirist pärast ka põhjast otsida.


Üli üli magus suutäis on kindel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar