Lehed

esmaspäev, 21. september 2015

Toortatra ja röstitud porgandi-peedi salat kikerherneste ja avokaadokastmega

Sattusin voolama ja sündis selline maitsev toit!
Kindlasti tuleb see tihedamalt lauale edaspidi, sest on lihtsalt nii nii maitsev ja mõnusalt lihavaba. Täidab kõhtu aga kõige olulisem täidab naudingu eesmärki.
 Lisaks ei mitte midagi ülejõu käivat.

2 sööjale

2-3 tl köömneid, jahvatada (kohviveskis)
7-8 porgandit
3-4 väikest punast peeti (olid värvilised peedid)
Oliiviõli
Sool-pipar

- koorida ja tükeldada porgand ja peet
- maitsestada jahvatatud köömnete, soola-pipraga ja oliiviõliga
- ahju 200 kraadiga 15-20 minutit, olenevalt viilude paksusest

2,5 dl toortatratangu
3-3,5 dl vett

- tatar ja vesi potti, maksimaalsel kuumusel  keema tõusta
- vähendada kuumust, kaant mitte tõsta ja lasta 10 minutit podiseda
- eemalda pliidilt ja 5 minutit veel võib seista, alles siis segada ja maitsestada

Avokaadokaste:
1 väga küps avokaado
1 küüslauguküüs (eesti)
Oliiviõli ja sool-pipar

- purustada avokaado kahvliga
- lisada pressitud küüslauk
- maitsestada soola-pipraga ja lisad oliiviõli mõnusa konsistentsini

1 purk kikerherneid
- röstida kuival pannil


Toit serveerida ja nautida!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...