reede, 26. veebruar 2016

Soe salat forellifilee, vutimunade ning läätsedega

Sai terve kala ostetud ja siis on hea eri viisidel kohe ära kasutada, sest värske kraam on midagi muud kui külmutatuna.

2-3 sööjale

0,75 dl pruune läätsesid
460 g forellifileed (võib ka vähem panna, aga miks hea asjaga koonerdada)
0,5 tl riivitud tšillit (hoian sügavkülmas, et vajadusel natuke maitset anda)
2 küünt küüslauku
0,5 pikast kurgist
12 vutimuna (1 karp)
Salatilehtede segu pool karpi
Soola-pipart
Kaste: 1 viilu sidrunimahl, 2 tl õunaäädikat(soovi korral), 1,5 spl oliiviõli)

- keeta läätsed
- kala lõigata kuubikuteks ja maitsestada pressitud küüslagu ning riivitud tšilliga, jätta seisma
- keeta vutimunad ja koorida
- pesta salatilehed ja asetada taldrikule
- lõigata kurgist piklikud tükid, lisada taldrikusse
- poolitatud munad ja valminud läätsed taldrikule
- viimaks kuumal pannil õlis küpsetada kala mõni minut


Serveerida kohe kõige näljasematele!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar