Lehed

reede, 26. veebruar 2016

Soe salat forellifilee, vutimunade ning läätsedega

Sai terve kala ostetud ja siis on hea eri viisidel kohe ära kasutada, sest värske kraam on midagi muud kui külmutatuna.

2-3 sööjale

0,75 dl pruune läätsesid
460 g forellifileed (võib ka vähem panna, aga miks hea asjaga koonerdada)
0,5 tl riivitud tšillit (hoian sügavkülmas, et vajadusel natuke maitset anda)
2 küünt küüslauku
0,5 pikast kurgist
12 vutimuna (1 karp)
Salatilehtede segu pool karpi
Soola-pipart
Kaste: 1 viilu sidrunimahl, 2 tl õunaäädikat(soovi korral), 1,5 spl oliiviõli)

- keeta läätsed
- kala lõigata kuubikuteks ja maitsestada pressitud küüslagu ning riivitud tšilliga, jätta seisma
- keeta vutimunad ja koorida
- pesta salatilehed ja asetada taldrikule
- lõigata kurgist piklikud tükid, lisada taldrikusse
- poolitatud munad ja valminud läätsed taldrikule
- viimaks kuumal pannil õlis küpsetada kala mõni minut


Serveerida kohe kõige näljasematele!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...